27-29 Ekim, 3-5-10 Kasım 2020 Salı-Perşembe günleri, 20:30-22:30
Seviye: Başlangıç-Orta

Vakalarla Distribütör/Bayii/Franchising Satış Teşkilatı Yönetimi

Eğitimin Amacı:

Bayi Satış Yöneticilerinin asıl sorumlulukları; bölgelerinde konuşlanmış Bayi satış teşkilatlarını Proaktif olarak yönetebilmeleri için, kişisel yetkinliklerini sürekli geliştirerek, Bayi yönetim süreçlerinde şirketlerine sağlayacakları verimlilikleri arttırmaktır.

Kimler Katılabilir:

Şirket bünyesi Bayi ve Distribütör Satış Teşkilatı Departmanlığında görevlendirilmiş tüm Satış Şefleri, Satış Md.’leri, Satış Bölge Md.’leri, Genel Satış Md.’ü veya Satış Direktörü, Bayi ve Dist. Satışından sorumlu Gen. Md. Yardımcısı dahil, Bayi Satış Finans ve Bayi Satış Depo Yöneticileri katılmalıdır.

Kazanımlar :

Bu eğitimdeki benzer piyasa uygulamalarının sonucunda, Bayi Satış Yöneticileri;

1 Sürekli gelişmekte ve güncellenmekte olan Bayi teşkilatı yönetim uygulamaları doğrultusunda, eksikliği hissedilebilen farklı ve ortak yönetim uygulama alanlarını, ortaklaşa veya bireysel bazda öğrenebilecekler, şirket veya Bayi yararları doğrultusunda kendilerini sistemli geliştirebileceklerdir.

2- İhtiyaç duyulan bölgelerde ilk kez yeni Bayi Satış Teşkilatının kurulması veya sorunlu Bayi Satış Teşkilatının iptal edilerek, aynı bölgede tekrar yeni bir Bayi Satış Teşkilatı Kurulması operasyonları, şirketin ve ürünlerin imajı, saygınlığı ve prestiji sarsılmadan sonuçlandırılmasını sağlayabileceklerdir.

3 Üretici şirket ve Bayi satış teşkilatı yönetimleri arasında oluşabilecek ticari problem ve farklılıkların çözüm yolları önceden görülüp, başlangıç aşamasında kısa sürede çözüme kavuşturabileceklerdir.

4 Üretici şirketin, Bayi Satış yönetimine yeni katılacak tecrübesiz Bayi Satış Yöneticilerine, örnek teşkil edecek uygulamalarla, ekip havasının kolayca yakalanması teşvik edilerek, halen devam eden mevcut şirket imajının, Bölge Bayi yönetimleri düzeyinde aynı seviyede korunması ve sürekli güçlenmesi sağlanabilecektir.

5 Şirket Bayi Satış yetkilileri, Bölge Bayi satış personelleri ve ürün satış noktası yetkilileri arasında, çok daha verimli olabilecek köprü çalışma programları oluşturulabilecek ve karşılıklı sorusuz takip edebileceklerdir.

6 Bayi bölgelerinde, sorumlu olunan üretici şirketin; satış, Penetrasyon, stok, yönetim, personel, reklam v.b özel hedefleri daha karlı ve istikrarlı olarak yönetilebilecektir.

7 Bayi satış teşkilatlarının ve Tüketicilerin beklentilerini, üretici şirket standartlarında sürat’le karşılayabilmek üzere, çok daha bilinçli ve karlı olabilecek sorumlulukları rahatça alabileceklerdir.

Eğitim Toplam Saati:  10 ders saati

27-29 Ekim, 3-5-10 Kasım 2020 Salı-Perşembe günleri, 20:30-22:30

Eğitimler canlı online ve interaktif olup, eğitmenin görüntüsü, ders notları, online yazışma, soru sorma kutucuğu, söz alma, soru sorma butonu ekranda canlı görünecektir. Öğrenci isterse, sistem üzerinden sesli söz alabilir, soru sorabilir. Öğrenci derste bulunmasına rağmen, kendini görsel olarak gizleyebilir/kapatabilir, dersi görünmeden izleyebilir.

Yaşar EREN
Bayi / Dist. / Franchisee Uygulamaları Yönetim Danışmanı, Eğitmen, Yazar, Konuşmacı.