3 Kasım 2020 Salı 20:00-22:00

KONTENJAN: En az 10 kişi ile açılır

ATÖLYENİN AMACI VE KAZANIMLARI

Katılımcılar,

Boşluk hissinin ihmal ve işgal ile ilişkisini kavramış

Nedenleri üzerine odaklanmış

Kendileriyle ve başkalarıyla olan ilişkileri içinde boşluğun etkilerini tartışmış

Boşluk duygusunun  dönüştürücü kimliği ile tanışmış olacaklardır.

KİMLER KATILABİLİR

Konuya ilgi duyan herkese açıktır.  Her bir seminer diğerinden bağımsızdır. Tek tek de katılım yapabilirsiniz.

İÇERİK

Çoğunlukla yetişkinlerde ayrılık, ölüm, kayıp gibi depresif dönemlerde ve herkesin geçtiği ergenlik dönemlerinde ağızlardan düşmeyen bir tamlamaya aşinayızdır:

“b o ş l u k t a   h i s s e t m e k ”

Hissettiğimizde tedirgin olduğumuz ve bir an önce kurtulmak istediğimiz bu duygu aslında üstüne yapışmış olumsuz yargıdan çok daha fazla anlam taşımaktadır ruhumuzun olgunlaşması için.

Bu oturumda katılımcılarla birlikte, değil kurtulmak aslında sarılmamız gereken ve kendimiz olmamıza yardım edecek olan o müstahkem mevkinin ne olup ne olmadığını irdeleyeceğiz.

Eğitimler canlı online interaktif olup eğitmenin görüntüsü, ders notları, online yazışma, soru sorma kutucuğu, söz alma, soru sorma butonu ekranda canlı görünecektir.  Öğrenci isterse sistem üzerinden sesli soru sorabilir, söz alabilir. Öğrenci derste/seminerde olmasına rağmen kendini görsel olarak kapatabilir. Dersi görünmeden seyredebilir.

Nevhan VAROL
Klinik Psikolog