2 saat

KONTENJAN: En az 10 kişi ile açılır

ATÖLYENİN AMACI VE KAZANIMLARI

Katılımcılar

Kişisel sınırların yokluğu ya da esnekliği ile suiistimal edilme arasındaki ilişkiyi algılamış

Neden kişisel sınırları koymada zorlanıldığı hakkında tartışmış

Hayal kırıklığı, acı ya da olumsuz duygu ve deneyimlerin kişisel ihtiyaçların tercüme edilmemiş ifadeleri olduğu üzerinde düşünmüş olacaklardır.

KİMLER KATILABİLİR

Konuya ilgi duyan herkese açıktır. Her seminer diğerinden bağımsız alınabilir.

“Misal: Suistimal edemler, sınır koymanız gerektiğini öğretir.”,

Çevrenizdeki insanların bir kısmı sizi değil, sınırlarınızı zorlamayı, geçmeyi ve bu sınırsız ortamda onlara sunduklarınızı severler. Çoğu zaman farkında olmadan kaybettiğiniz kişisel sınırlar, sonrasında suiistimal ediliyor hissi ile kendini belli eder. O anda kendinizi iki sapaklı bir yolda bulursunuz: mağdur olmak ya da sınır koymak.

Bu oturumda katılımcılarla birlikte kişisel sınırları korumanın bireysel ve ilişkisel sağlık açısından önemini ve anlamını sorgulayacağız.

Eğitimler canlı online interaktif olup eğitmenin görüntüsü, ders notları, online yazışma, soru sorma kutucuğu, söz alma, soru sorma butonu ekranda canlı görünecektir.  Öğrenci isterse sistem üzerinden sesli soru sorabilir, söz alabilir. Öğrenci derste olmasına rağmen kendini görsel olarak kapatabilir. Dersi görünmeden seyredebilir.

Tüm eğitimlere devam oranı %70 tir.

Nevhan VAROL
Klinik Psikolog