group
25 Kontenjan
27-28 Ekim 3-4-10-11-17-18-24-25 Kasım 2020 Salı ve Çarşamba günleri, 19:00-20:00
10 saat
Seviye: yok

Stokta

Depolama Sistemlerinin Etkin ve Verimli Yönetimi

Eğitimin Amacı: Depolama; belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır. Depolama, ürünler için zaman ve yer yararı sağlayarak firmalara dinamik ve katma değerli müşteri hizmetleri sunmalarına yardımcı olan bir fonksiyondur. Malzeme taşıma ve depolama konusunda, teknolojik gelişmeler çerçevesinde yeni yaklaşımlar ve sistemler geliştirilmektedir. Bu eğitimde işletmelerin tedârik, üretim ve dağıtım yapılarına uygun malzeme taşıma ve depolama sistemlerinin seçimine ve yönetilmesine yönelik kuramsal ve uygulamalı bilgilerin aktarılması amaçlanmıştır.

Kimler Katılabilir: Plânlama, Lojistik ve Depo Bölümlerinin Çalışanları

Kazanımlar: Depo süreçlerinin adım adım nasıl işlediği, rafsız ve raflı (geleneksel ve otomatik) depolama sistemlerinin hangi tür malların depolanmasında nasıl kullanılabileceği, depolamada ne tür kaplardan yararlanıldığı, depo binasının tasarımı sırasında ne gibi iç ve dış etmenlere dikkat edilmesi gerektiği, depo yönetiminde adreslemenin, yerleşim için ABC analizinin ve kaynak plânlamanın nasıl yapılabildiği bilgileri.

Bu Eğitime Katılanlar Başka Hangi Eğitimleri Alabilir?: “Stok Analizleri”, “Stok Yönetimi”, “Tedârik Zinciri Yönetimi”, “Lojistik Yönetimi” vb. başlıklı eğitimleri alabilirler.

Toplam Eğitim Süresi: 10 saat

Eğitim Günleri ve Saatleri: Salı ve Çarşamba günleri, 19:00-20:00 arası

Eğitim Tarihi: 27-28 Ekim 3-4-10-11-17-18-24-25 Kasım 2020

Eğitimler canlı online ve interaktif olup, eğitmenin görüntüsü, ders notları, online yazışma, soru sorma kutucuğu, söz alma, soru sorma butonu ekranda canlı görünecektir. Öğrenci isterse, sistem üzerinden sesli söz alabilir, soru sorabilir. Öğrenci derste bulunmasına rağmen, kendini görsel olarak gizleyebilir/kapatabilir, dersi görünmeden izleyebilir.

Doç. Dr. Murat BASKAK
Dr. Endüstri Mühendisi